AKO SA STAŤ „VÝŽIVÁROM“

Toto by sa Ti tiež mohlo páčiť ...

4 komentáre

  1. Miroslava píše:

    PO prečítaní tohto článku mám fakt zmiešané pocity. Autor má pravdu v tom , že s „výživármi“sa roztrhlo vrece a kurzy ich chrlia na počkanie. Ja som potencionalne tiež jedna z nich.Nemyslím si, že na to ,aby človek vedel robiť svoje povolanie korektne netreba mať za každu cenu vysokoškolské vzdelanie , akreditáciu….alebo študovať 3-5 rokov. Ak má niekto „základňu“ napr. xx rokov pracuje v zdravotnictve je to lepšia štartovaci čiara ako keby predtým pracoval ako elektikár alebo predavačka /ospravedlnujem sa , nechcela som sa nikoho dotknuť/.

    • Monika-Autor píše:

      Dobrý deň, Miroslava.
      Ďakujem za trefný komentár. Samozrejme nie je ani mojim záujmom hádzať všetkých do jedného vreca alebo sa nedajbože správať povýčenecky len preto, že mám „vysokú“. Aj výživový poradca ako absolvent kurzu, môže svoju prácu vykonávať kvalitne, ak sa vzdeláva, rozumie odbornej zdravotníckej literatúre, alebo pochádza, ako spomínate, zo zdravotníckeho prostredia. Problém osobne vidím v tom, že do výživy, ako komplexného klinického oboru sa nám (nielen) na Slovensku púšťajú i tí pomyslení „elektrikári alebo predavačky“ bez preukázateľne komplexnej vedomostnej základne aspoň na úrovni strednej zdravotníckej školy. Vzniká tak priestor pre šírenie dezinformácií, poloprávd alebo žiaľ aj vyslovených blbostí. Ľudia nevedia, čomu veriť a ľahko potom naletia podvodníkom.

  2. Lenka píše:

    Dobry den,som asistentka vyzivy a nenajdem nikde informacie o tom ako je to s nostrifikaciou odboru v Rakusku. Dakujem Lenka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *